Usein kysytyt kysymykset

 

Ketkä ovat Pizza Backenin takana?

Pizza Backenin perustivat kaarinalaiset työkaverukset, elintarvikealan ammattilaiset Esa Dahlström ja Pia Lähde. Tehtyään pitkän työuran suurissa elintarvikelalan yrityksissä päättivät he yhdessä uskaltaa lähteä rakentamaan jotain omaa.  Paitsi tuoreita yrittäjiä, Esa ja Pia ovat myös ihan tavallisiä perheenäitejä ja isiä, jotka pitävät pizzasta ja miettivät miten ehtiä ruuhkavuosina hoitaa kodin, perheen ja vielä joka päivä ruokaa pöytään.

Mistä nimi Pizza Backen tulee?

Nimi syntyi itseasiassa Pian ruotsalaisia sukujuuria kunnioittaen. Pian äiti oli ruotsalainen ja isä nimeltään Mäki. Kun Pia sitten isänsä tavoin päätti ryhtyä yrittäjäksi, pizzaleipuriksi, niin siitähän se sitten lähti. Mäki on ruotsiksi backen, mikä taas saksaksi tarkoittaa leipomista…
Pizza Backen!

Mikä ihmeen Maailman hitain pizzapaja / maailman hitain pohja?

Saadaksemme pizzastamme juuri sellaisen kun halusimme totesimme, ettei auta kuin tehdä kaikki alusta alkaen itse ja huolella. Keittelemme kastikkeet, pilkomme, marinoimme ja pikkelöimme lisukkeet itse. Taikinakin saa lepäillä kolmisen vuorokautta ennenkuin se leivotaan pohjiksi. Mietimme alkuun, että voiko tämä touhu ikinä kannattaa, eihän kukaan muu varmaan tee näin hitaasti. Hitautemme syntyy kuitenkin asioista, joista olemme ylpeitä ja siksi päätimme nostaa sen oikein meidän sloganiksi. Maailman hitain pizzapaja. Mielestämme se on myös vähän sellainen kannanotto nykypäivänä, kun kaiken pitää olla niin tehokasta ja nopeaa. Me haluamme kulkea tässä asiassa vastavirtaan ja tehdä hitaasti, hyvin ja huolella. Haluamme tehdä parhaamme.

Missä teidän pizzat valmistetaan?

Ensimmäiset pienemmät tuotantotilamme olivat Turussa Itäharjulla, nykyään pizzapajamme sijaitsee Turun Urusvuoressa ja siellä ne Pizza Backenin varsin suomalaiset pizzat tehdään alusta loppuun. Omalla pajallamme valmistamme täytteet ja lisukkeet, leivomme, esipaistamme, pakastamme, pakkaamme ja lähetämme valmiit tuotteet maailmalle.

Käytättekö kotimaisia raaka-aineita?

Ykkösasiamme on tehdä niin hyvää pizzaa kuin suinkin osaamme ja jos voimme tehdä sen kotimaisista raaka-aineista niin aina parempi. Esimerkiksi juustoissa käytämme kuitenkin aitoa italialaista mozzarellaa ja parmesaania, koska ne vaan ovat testiemme mukaan parhaita. Kaikki pizzoissamme käytettävä liha on kotimaista, lukuunottamatta italialaista ndujatahnaa, jota ei (vielä) kotimaisena saa. Basilikat tulevat tuoreina ihan naapurista, Oksasen tilalta ympäri vuoden, mutta kaikkia muita kasviksia ei tietenkään Suomessa ympäri vuoden ole tuoreina saatavilla. Ja me käytämme maun vuoksi aina tuoreita. Jauhojen kohdallakin reseptiikkaamme istuvan kotimaisen vaihtoehdon haku on auki 😉

Ovatko pizzanne laktoosittomia?

Käyttämässämme mozzarellassa on laktoosia 1 g / 100 g. Vähälaktoosiseksi tuote luokitellaan, jos laktoosia on alle 1g / 100g. Esimerkiksi mozzarella-pizzassamme on 19 % mozzarellaa, eli noin 87 grammaa, joten koko pizzan laktoosimääräksi jää alle 1 gramma, jonka monet laktoosi-intolerantikotkin sietävät.  

Miten pakkauksenne kierrätetään?

Pakkauksemme ovat kokonaan kierrätettäviä; kartonkikotelo ja lappunen kartonkikeräykseen, muovi muovinkeräykseen. Kartonkipakkauksemme on FSC MIX -sertifioitu ja tukee vastuullista metsänhoitoa. Lue lisää FSC-sertifioinnista täältä.

Miten pizzat tehdään?

Pallona kohotettu taikina levitetään hellävaroen ja esipaistetaan varovasti. Sitten pizza tulee täyttövaiheeseen, jossa sille levitetään kyseiseen makuun tehty kastike, sekä asetellaan käsin itsetehdyt täytteet ja juustot, ihan kuten ravintolassa. Sen jälkeen pizza pikapakastetaan, pakataan ja toimitetaan kaupan pakastealtaaseen.

 

 

Osoite

Pizzabacken Oy
Jonkankatu 2, 20360 Turku

Puhelin

+358 40 5130 189

Email

esa@pizzabacken.fi
pia@pizzabacken.fi

Seuraa meitä

@pizza_backen
#pizzabacken
#maailmanhitainpizzapaja